Äntligen är jag KLAR

Detta har tagit så många fler år än jag någonsin kunnat drömma om - MEN skam den som ger sig. 
Tyvärr så har jag bara haft motgång på motgång som gjort att jag pausat utbildningen i flera år åt gången... Jag har haft mer pauser och uppehåll i denna utbildning än jag gjort mina uppgifter. Detta pga hälsan gjort att jag inte kunnat läsa och ta till mig information av flera olika anledningar - men nu änligen är jag klar och kan släppa stressen om att jag aldrig blir klar. 

Men idag fick jag beskedet att min sista uppgift blev godkänd - så jag kommer att få mitt diplom skickat till mig. 

Jag hoppas dock att med alla dessa bakslag jag haft på denna väg så ska framtiden bara slingra sig fram utan några större hinder att hoppa över. 

Nu är jag äntligen DIPOLMERAD SAMTALSTERAPEUT!

Jag vill dock vara tydlig med att det är INTE samma sak som legitimerad - så där finns ingen instans man kan klaga på om man anser att man blivit felaktigt bemött eller så. Idag är det många som bara skriver att de är diplomerade, auktoriserad, certifierad eller ackrediterad utan någon som helst utbildning. 
Jag menar absolut inte att utbildningen är lätt eller att man inte lär sig något, för den lär en mycket - men det är mer olika sätt att hantera samtal på, vad man ska tänka på som gör att där blir missförstånd i en kommunikation och vad som kanske påverkar dessa missförstånden. 
Men tyvärr så är där många som använder sig utav dessa jobbtitlar utan att veta vad det är eller hur man ska agera som dem, även coach är en sådan titel många börjat använda sig utav. 

Men oavsett så har jag klarat min utbildning - bild på diplomet kommer så fort jag fått det på posten.  Så nu kanske jag kan uppfylla en av mina drömmar - starta eget företag som medial samtalsterapeut. 

Jag tror att man kan förebygga mycket genom att prata med någon utomstående så det är det som är och blir min målsättning - att vara denna utomstående. Jag kommer aldrig att påstå att jag kan mer än jag kan och kommer aldrig att ge mig in i diskussioner om man behöver eller inte behöver medicinering - det överlåter jag till dem som är legitimerade. Jag kommer även att vara ärlig och släppa dem som har mer problem än jag känner att jag hanterar - då det gynnar ingen att gå och prata med någon utan att komma vidare i livet. Även om många saker tar tid när det gäller att göra vissa förändringar i sitt liv. 

Så inom kort kommer hemsidan att göras om och förhoppningsvis blir där många positiva förändringar.

Ljus och Kärlek till er alla <3 

18 Oct 2022