Huset och dess aktiviteter

Ja då har jag äntligen flyttat till mitt hus mellan Hörby och Sjöbo. Det är ett hus som är byggt 1775 - så det har lite historik. Tyvärr har jag inte haft tid att forska om historiken här - men det kommer. 

Huset är ett gammalt korsvirkes hus och ligger bara en liten bit ifrån en kyrka som byggdes på 1100-talet, och där är gravar från 1800-talet kvar. Super intressant tycker jag :) 

huset-1.jpg

Här är mycket aktivitet och många energier - bara positiva och energigivande energier än så länge - men jag vet av erfarenhet att där finns risk för att man öppnar upp för andra energier med. Men jag har gjort ett beskydd runt huset och ska fullfölja det var tredje månad. Går åt lite salt - men det kan det vara värt. 

Här är bland annat en dam som svissar omkring här nere... sen en man som brukar gå runt där uppe.... Man hör honom framförallt kvällar och nätter... då låter det som han trillar genom taket vilken minut som helst *s* Vi har tyvärr ganska dåligt ljudisolerat golv på ovanvåningen har vi märkt... så alla ljud där uppe låter dubbelt så högt här nere *s* Men det är en vanesak... 

Vi har även en liten flicka med en katt som går runt här - vi tror det är hon som brukar kela med min katt med - man ser på honom att där är någon som kelar och gosar med honom, kliar honom på magen - men vi ser dock ingen med blotta ögat. Det var lite sanning med modifikation - jag ser skuggor ibland - och då ser det ut som en liten flicka - men är ändå osäker. 

Det är lite fräckt när man ser skuggorna går sina rundor för se att allt är som det ska här i huset, än så länge har de inte börjat möblera om eller så - bara flyttat på lite småsaker. Men det är jag så van vid att jag inte bryr mig längre. 

En annan sak som är underbar med detta hus är att vi har alla elementen - jord, vind, vatten och eld.... Vi har en liten bäck som går precis vid tomtgränsen, huset står på moder jord, vinden har ju alla - framför allt när man bor i Skåne men sen har vi brasan som vi gärna eldar i.... Ser bilden nedan en till som bara älskar den :)

1452536-526217840803154-74891719-n.jpg

Det är lite fel årstid för att vi ska ha gått runt och utforskat området - men det ska jag absolut göra till våren - eller om det blir en fin vinterdag då det inte blåser så mycket. 

Då ska jag upp till den angränsande kyrkogården - den ligger bara 10-15 m snett över vägen från oss.. där har min dotter sett gravar från 1800-talet... 
Jag tänkte jag skulle försöka få lite kontakt med alla som är här för se om jag kan få fram lite historioa om huset och dess område - men har inte varit läge än... Vill att de ska känna att vi vill bo här och vi vill inte skrämma bort dem - utan vi ska lära känna varandra i vår egen takt. 

Det är ju som jag nämnde tidigare inte bara vi som bor här som märker av alla energier här - de flesta som kommer hit ser och hör dem - vissa vågar fråga - andra ser man bara skräcken i deras ögon... 

Jag hoppas att jag snart har orken att sätta fart och få igång min sida igen - min fibro har tyvärr slagit till ordentligt - har varken kraft eller ork till något - är såå trött på denna konstanta smärta... men jag provar iaf... 

Jag önskar alla en underbar fortsättning på dagen... Ljus och Kärlek till er alla <3

 

4 Dec 2013