Indigobarn...

Detta med indigobarn eller kristallbarn är något jag aldrig funderat djupare på, inte heller tagit reda på vad det är och inte. Troligen för att för mig är saker och ting bara som det är... man behöver inte namnsätta, kategorisera allt eller sätta in allt och alla i olika fack. 

Men för ett tag sen så fick jag en förfrågan om mina barn är indigobarn... tyvärr kunde jag inte svara då, eftersom jag inte visste exakt vad det innebar - men idag har jag läst lite om det.

JA - båda mina barn är indigobarn, iaf om jag ska tro på de tester jag hittade samt färgen de hade och har i sin aura. 

Men vad är då ett indigobarn?!?!?! Tänke jag skulle försöka förklara det lite lätt här... 

Allt började med en amerikansk lärare som forskade i barns auror - energifält runt allt levande - för att se vilket betydelse det hade för den enskilde individen. Under 80-talet så visade det sig att där var många barn som föddes med en djup blå färg i sin aura - dessa hade en hel del egenskaper gemensamt - med tanke på färgen så kallade hon dem indigobarn... 

Indigobarnen har kommit till jorden för att minimera eller eliminera rädsla, hat, girighet och stress och styra in mänskligheten mot kärlek, förståelse och samarbete. 

Egenskaperna är som med allt annat individuellt - men för att vara ett indigobarn har man flera av dessa egenskaper samt en nyans av denna djup blå färg i sin aura. 

* Individualister - ser individens frihet och oberoende som högsta värde
* Svårt med turordning
* Ofta ledaregenskaper
* Tar gärna risker
* Högt EQ
* Egensinniga
* Gammal själ
* Tröttnar fort på saker & ting
* Blir lätt irriterade på monotona uppgifter
* Stark utstrålning 
* Hellre själv än med fel personer
* Står för vem de är och vad de tycker
* Lätt för bli deprimerade - tendenser till självmordstankar periodvis
* Ofta mediala 
* Enormt verbala
* Får lätt kontakt med djur
* Lätt för hamna i missbruk av något slag 
* Starkt intresse för kreativt skapande - musik, konst, dans
* Svårt för lyda order eller bli tillrättavisade
* Vill ha svar på frågan VARFÖR 
* Ofta diagnostiserade med ADHA eller annan bokstavskombination
* Behov av djupa, ärliga och varaktiga relationer till vänner / partner
* Sömnproblem på olika sätt
* Svårt att diagnostisera deras sjukdomar - får oftast bara duffusa symptom
* Ofta överkänsliga mot kemikalier och konstgjorda tillsatser framförallt inom mat
* Ofta visionärer
* Ärliga till max
* De har ofta en känsla eller önskan om att hjälpa andra - tror deras liv har ett bestämt syfta om och med att hjälpa mänskligheten 

Indigobarn dras ofta till varandra - detta för de ska bli starkare och kunna få andra icke indigo att tänka om - tänka rätt... Låter kanske provocerande - men rättvisa, kärlek och medkänsla är rätt enligt högre energier då de vill eliminera hat och orättvisor. 

De flesta indigobarn föddes mellan 1975 - 2012 - men även innan föddes några för att försöka implementera ett kärleksfullt tänk bland mänskligheten. Där var även en tid på 60-talet då många indogobarn föddes - det resulterade i flower-power perioden. 

Det som kan vara bra för vuxna runt ett indigobarn att veta är att de är enormt otåliga, tröttnar snabbt och vill ha konstant stimulans. Detta innebär inte att de behöver vara stimmiga eller så - men att det de gör ger dem något - är saker för lätt så tröttnar de och struntar i det - så även i skolan. Vilket kan sluta med att de inte får betyg eller så pga det har varit för lätt... Låter kanske konstigt - men är det för lätt så tröttnar barnet vilket innebär att de inte gör det de ska - gör man inte det i skolan så får man inte betyg. Tyvärr missuppfattas ofta deras rastlöshet till en bokstavskombinations diagnos - som läkare då vill medicinera - vilket är totalt FEL. 

Där finns några grundpelar man ska tänka på om man har ett indigobarn:
Rättvisa och Kärlek - för dem är villkorslös kärlek, rättvisa, gemenskap det viktigaste i livet - framförallt förmedla detta till andra.
Kreativa - behöver stimuleras mycket och då gärna där de kan uttrycka sitt jag - musik, dans, måla, foto eller annat skapande. 
Gammal själ - vilket innebär att de har enormt mycket kunskap inom sig. De är inte alltid medvetna om detta själv, vilket då kan ställa till lite problem för dem själv samt deras vuxna omgivning. 
Spirituella - blir ofta medium, känner av andras energier, kan skilja på sant och falskt, tolka drömmar

Dessa grundpelare är bra att känna till så man kan stimulera dem på rätt sätt - även bra för att minimera eller helt undvika att medicinera dem. För tyvär så får många diagnoser om överaktivitet... 

Här var lite kort om vad indigobarn är och vad man ska tänka på... 

PS - ber om ursäkt för felstavningar o gramatiska fel... 

 

18 Jun 2013