Jul

 Då är det en dag innan julafton. Det framkallar ganska ofta olika känslor och många tankar och ganska ofta en saknad. Julen är en högtid många firar med familj och vänner - vilket innebär att många tyvärr även är ensamna. Där finns tyvärr många som varken har familj eller vänner. Många tänker på dem som lämnat oss. 
Jag menar inte att inte männsikor är glada för det som de har, absolut att många tänker på det och gläds åt det. Men även om man är glad för dem man har runt sig, så kan man sakna dem som inte finns hos oss längre, även om många av dem som lämnat säkert har det mycket bättre nu - även om vi inte alltid förstår eller tänker på det. 

Julen innebär ganska ofta en hel del ledighet med, vilket tyvärr många firar med alkohol. Det kan vara skrämmande för många barn. Då det tyvärr ofta kan innebära bråk och andra tråkigheter för dem. Därför önskar jag att de som har problem med alkohol och har barn omkring sig väljer att inte dricka - det kan vara den bästa julklapp för barnen. Att få fira en helg utan tråkigheter. 

Det är inte bara vi här i det jordiska livet som känner, tänker och saknar. De i andevärlden gör det med. De önskar ofta att vi här i jordelivet känner deras närvaro. Det kan innebära att de försöker ännu mer att pocka på vår uppmärksamhet och hoppas vi förstår att de är hos oss. Det kan innebära att man känner en kyla svepa runt oss, man kan känna en doft som inte vanligtvis finns där, saker försvinner, ser skuggor, känner att man inte är ensam utan att se någon runt en. Det kan upplevas på många olika sätt, beroende på hur man uppfattar saker. 
Jag tror dock inte att det bara har med att göra om man tror eller inte tror - för jag har ju tron att du försöker pocka på uppmärksamhet oavsett om man tror eller inte tror på andar - men att man väljer att bortförklara det - vilket jag vet inte alltid är så lätt. 

Julen har även en tendens att framkalla massa stress, alla vill att allt ska vara så perfekt. Att där måste finnas massa saker på julbordet, massa klappar under granen och andra saker som kostar pengar som man kanske inte alltid har. Stressen kan ibland då ta över och göra att julen inte blir så underbar som den kanske borde vara. 

Beroende på vilket yrke man har så innebär även julen mer ledighet. Tyvärr finns där många som då firar med lite extra alkohol - jag tycker inte det är fel att dricka alkohol - men jag tycker det är fel att dricka för mycket, så man förändrar sitt beteende - framförallt när där finns barn i bilden. Alldeles för många barn som är rädda för längre ledigheter för de vet aldrig vad som händer - men att det är dem som får ta hand om de vuxna på olika sätt är en sak de ofta lärt sig - jag hoppas allt folk tänker på att inte dricka så mycket så barnen far illa. Försök ge barnen en fin och mysig jul. En vit jul kan vara den bästa och billigaste julklappen du kan ge :) 

En julklapp behöver inte kosta massa pengar, den behöver inte ta slut eller gå sönder för du använder den mycket. Där finns några saker man kan ge bort som är helt gratis och varar för evigt - så de behöver inte bytas eller lämnas tillbaka... 

Julklapparna jag tänker på är Respekt, Kärlek och Förståelse. Förståelse om andra kulturer, andras åsikter, andras reaktioner, andras upplevelser och andras personligheter. Bara för att inte du tycker, tänker, känner eller resonerar på ett visst sätt så innebär inte det att något sätt är rätt eller fel... Så försök vidga vyerna med förståelse. Döm inte någon annan innan du gått halva tiden i deras skor... 

Mycket Ljus och Kärlek till er alla och en Riktigt God Jul <3 

23 Dec 2015