Blandar lite av båda...

Nu har jag ganska ofta samtal som samtalsterapeut, vilket är enormt intressant, lärorikt, givande och trevligt. Jag utgår lite ifrån att de flesta jag pratar med känner samma sak eftersom de återkommer, flera stycken låter gladare på rösten efter en stunds samtal.

Jag har aldrig som krav att man ska boka in ett antal tillfälle, utan det är upp till var-och-en. Ibland kan där vara saker som tar lite tid att jobba bort, ibland är det bara tillfälliga saker som får bägaren att rinna över - oavsett så kan man boka tid och få prata av sig hos mig. 
Skulle det vara att det är saker som man borde hantera på flera tillfällen så brukar jag rekommendera det - men det är ändå upp till var-och-en hur de vill göra, de flesta vill dock återkomma men kanske inte så regelbundet som många samtalsterapeuter rekommenderar. 
Jag anser att det tar tid att jobba med sig själv, även om många helst vill att det ska gå fort så gör det inte det, utan det tar ganska ofta flera månader...

När jag håller på med detta så gör jag inte riktigt som jag lärt i utbildningen, utan jag använder mig ganska mycket utav min medialitet med. Det gör att jag ofta får mer information än vad personen säger, jag får information om personen har svårt för att börja prata om det de egentligen vill/behöver prata om samt att jag får information om personen är på väg att göra helt fel val. 

Detta med fel val är lite rörigt ibland... för fel val för många innebär att man går den tuffiga och knöliga vägen och får massa motgångar, men det behöver inte vara den felaktiga vägen.
Fel väg för mig är den väg där jag inte lär mig det jag behöver för min kommande framtid, den väg som jag inte får det jag behöver för att få framtiden lättare... 
Så rätt väg kan mycket väl vara den tuffiga, knöliga vägen som gör ont, är smärtsam och lärorik (även om man inte känner det så). 

Men saken är den att för att uppleva allt det positiva, roliga, trevliga så måste man ha allt det negativa också - ying och yang... men det är inte alltid så kul att få den typ av information. Det är ännu mindre trevligt att uppleva den - men det är ett litet måste för komma vidare ibland. 

Ljus och Kärlek till er alla 

 

15 Jul 2019