Lyssna på ditt inre

Detta med att lyssna på sitt inre är inte alltid så lätt som man kanske tror. Det är inte alltid så lätt att våga tro och agera efter sina känslor, framför allt inte om mage, hjärna och hjärta säger olika saker. 

Önskar man något speciellt med så är det lätt att man lurar sig själv, att man tror man känner något man egentligen inte känner bara för att man ska fortsätta sin felaktiga väg. 

JAG TROR att om hjärna, hjärta och mage säge samma sak då är det rätt, men om någon av delarna säger annat då är det fel.
Men ibland behöver man göra fel så att man lär sig att göra rätt vid nästa tillfälle, lär man sig inte första gången så får man en liknande händelse i repris - ända tills man lärt sig.  

Det är dock inte så lätt alltid att veta vad mage, hjärna och hjärta säger - framförallt inte om de säger olika, ganska ofta där som ens önskningar eller rädslor kommer in och spelar en ett spratt. 

Jag tror dock att om man försöker släppa alla tankar och bara känner, så dyker där upp äkta svar - även det är lättare sagt än gjort... Ett bra tips är ju att meditera, kan man inte själv så finns där jätte många bra guidade meditationer på youtube. 
Har man aldrig mediterat innan så kan det kanske vara bra att veta att det kan ta flera gånger innan man lär sig bara lyssna och göra som de säger, det är en träningssak - så ge inte upp, utan försök ta 10 min varje dag för lära dig meditera - det är väl värt det!

Meditation gör så enormt mycket för en, det får en att slappna av, släppa allt för en liten stund. När man lärt sig meditation så är det ofta något man vill och behöver göra regelbundet och kan ha lätt för att ta till när man känner att man har svårt för att hantera en situation. 
Det kan vara en rädsla som dyker upp, otrevliga människor, svårt prov eller vad som - då är det super skönt att ta till meditation för att slappna av och tänka klart igen. 

Men tro inte att du kommer må bra med dig själv och med din omgivning om du inte lär dig känna dig själv och gör saker som får dig att må bra. Så länge du inte skadar någon annan så är det mesta tillåtet. Men för att må bra i långa loppet så måste man lära sig lyssna på sitt eget inre, våga stå upp för sig själv och våga agera och backa när man hamnar i något som får en att må dåligt, eller släppa taget om någon om man får dem att må dåligt. 

Där finns säkert många olika sätt man kan göra för att må bra - men inget sätt innehåller att man ska göra saker man själv mår dåligt av, inget sätt innehåller att man ska bruka våld på sig själv eller förändra sig själv för att någon annan ska må bra. 
Det är skillnad på att kompromissa och förändra... glöm inte det... 

Nu ska jag sätta fart - ska baka lite idag tänke jag...  

Massa ljus och kärlek till er alla 

14 Dec 2018