Medial Samtalsterapeut

När jag är klar med min utbildning som samtalsterapeut kommer jag att börja jobba som medial samtalsterapeut. 

Den stora skillnaden där mellan vanlig samtalsterapeut och medial samtalsterapeut är att jag kommer att ha kontakt med din guide el livshjälpare från andevärlden. Allt som har med det mediala att göra ger healing - så samtidigt som vi pratar får du healing av mig - om inget speciellt uttalas så ger jag det till din själ och dina chakran.

                                                     

Man kan behöva prata av sig, bearbeta olika saker i livet, få andra insynsvinklar på olika problem - därutav väljer man att prata med någon typ av terapeut. Ibland är det lättare saker och ibland lite tyngre - men alla människor behöver någon att prata med vid olika tillfällen i livet - dessvärre är det inte alltid så lätt att prata med sina närmaste, de kan ju vara involverade i själv problemet. 

Man kan behöva prata med någon ny person som kan hjälpa en att se saker och ting ur andra perspektiv -det kan handla om kärlek, relationer, missbruk, föräldraskap, jobb, sorg eller bara rent allmänt saker som tynger en. 

Att hitta rätt person att prata med i denna djungel av terapeuter är svårt. För personen man kan prata med måsta man känna sig trygg med, känna att man vågar vara sig själv, våga prata och öppna upp sig för - man bör även prata samma språk - vilket gör att hitta rätt är inte lätt. 

                                                          

Jag tror att det enda sättet är att lyssna på sitt eget inre - sin magkänsla - och agera efter detta. 

                                                                 

Alla terapeuter jobbar på olika sätt - alla medium jobbar på olika sätt - det enda gemensamma är att alla vill hitta en väg så att du mår bra. Jag tror inte att där finns rätt eller fel sätt att jobba på - men det gäller att man hittar någon som jobbar på det sätt som du känner dig bekväm i. 

Så tror man inte alls på medialitet då bör man kanske inte välja någon som är medial. 

Terapeuten ska även:
vara lyhörd
kunna läsa mellan raderna
vara empatisk
tycka om att hjälpa andra
vara trygg i sig själv
haft egna tuffa livserfarenheter
vara fördomsfri

Ja där är säkert många fler saker som en bra terapeut bör vara - men kommer inte på så mycket just nu... *s* Men det viktiga är att du känner att det är en person du kan prata med, som du kan kommunisera med och som du tror kan hjälpa dig att må bra. 

Det är lite där jag drar nytta av min medialitet när jag kontaktar din guide. Den ger mig information om där är något i ditt förflutna som är orsak till att du reagerar eller hanterar ett problem som du gör - den hjälper mig att hitta rätt väg för just dig. Lite fusk kanske - men målet är fortfarande att du ska må bra så fort som möjligt. 

Skillnaden från en medial vägledning / konsultation och medial samtals session är att mediala vägledningen där pratar jag, jag informerar dig om vad din guide tycker du ska veta, vem du är och varför du reagerar och hanterar dina problem, relationer eller vd det nu kan vara. 
Men en medial samtalssession där pratar du - du ger mig din syn på det nuvarande problemet och jag lyssnar, kommunicerar med din guide och försöker hitta snabbaste vägen till att du ska hitta rätt i ditt liv och må bra. 

Ljus och Kärlek Dobelieve // Katty

18 Feb 2013