Meditation

Detta med att meditera är något alla borde lära sig tycker jag. Det är en enorm energi kick när man kan och gör rätt. Det innebär att man släpper alla tankar, måste och bara slappnar av.  

 

                                              

 

Det är inte så lätt alltid och kanske inget man kan göra med en gång - men övning ger färdighet :)

Man kan meditera både sittande och liggande, ja till och med stående om man känner för det. Allt beror på situation. Många använder sig utav meditation i extremt stressade situationer eller om man blir rädd eller nervös - då kan man hitta sitt inre lugn om och när man kan meditera. 
Det är inte helt ovanligt att man för ihop långfinger och tumme när man mediterar och gör man detta ofta så kan det räcka med att man gör det i en lite tuffig situation för lugnet ska infinna sig - vilket kan hjälpa lite grann. 

                                     

Det är inget måste att föra ihop långfinger och tumme - men det kan vara bra att ha någon liten sak man bara gör när man mediterar - just för att trycka in i sitt medvetande att när jag gör så - då förstår kroppen vad den ska göra så behöver man inte komma på en text el något för meditera - utan lugnet infinner sig ändå. 

                                     

Jag kommer ihåg vid ett tillfälle jag var hos tandläkaren - det är något av det värsta jag vet... jag är så sjukt rädd så jag har ångest i flera dagar innan - trots jag vet att det inte gör ont. Men när jag sitter där i stolen så frågar min tandläkare:
- Brukar du meditera????
- Ja, varför undrar du det? Hur kan du veta det?
- Jo jag ser att du för ihop långfinger och tumme - bara en liten stund efter det så började du andas och slappna av mer :) 

Så jag vet att det fungerar - men jag har med tränat en hel del :)

Man kan meditera ensam eller tillsammans med andra - man kan även vara en hel grupp - vilket som passar för dig kan bara du svara på. Där blir en annan dynamik när man är i grupp och mediterar tillsammans. Efter meditationen kan man dela med sig vad man fick till sig och hur man upplevde det. Där kan vara någon som berättar och hjälper en ner i ett avslappnat läge eller så sätter man på en skiva eller youtube - som har många bra meditationer. 

Olika människor har olika behov så även inom meditationer - det kan även vara så att man behöver meditera på olika sätt beroende på - men det är aldrig fel att meditera - det är endast nyttigt. 

Jag bifogar några svenska meditationer som ni kan prova om ni vill - man kan även köpa meditationsskivor ute - men jag använder mig ofta av youtube och varierar mycket beroende på vad det är jag känner för just då - eller så mediterar jag med en egen berättelse.... 

https://www.youtube.com/watch?v=fREPv54Cnxs

https://www.youtube.com/watch?v=GQO2zrSWIps

https://www.youtube.com/watch?v=JWZHyPXUOb0

https://www.youtube.com/watch?v=rwY1_X74OKE&list=PL5E5440C187E3721F  Detta är flera olika meditationer för olika ändamål

Man kan meditera olika länge med - vägledda meditationer kan variera allt ifrån bara någon minut upp till en timme. Där finns inget rätt eller fel - men man ska försöka att inte somna när man mediterar. Där finns de som anser att det är farligt - men jag är osäker på det - för du går ju bara in i ett riktigt avslappnat tillstånd, där du släpper alla tankar, måste och begär. Men det är bara min tro och syn på det. Men när man mediterar kan man även få kontakt med sin guide och få budskap om sitt liv till sig, man kan få klarhet i hur man ska hantera en viss sitation eller bara känna att man kommer att klara den tuffa period man är inne i just nu - det budskap kan utebli om man somnar... Så längden på meditation har inget med hur bra eller dålig den är - man behöver meditera olika länge beroende på hur ofta och hur svårt man har för att koppla av. Ibland behöver man träna en timme varje dag för att lära sig att slappna av - tyvärr ger få sig själv den tid. 

Jag hoppas att någon har lite nytta av länkarna jag la ut och att där någon fler som ger sig tiden att lära sig meditera - det vinner man på i långa loppet - det är en underbar känsla. 

En liten fråga - hur många skulle vara intresserade av att skapa en meditationsgrupp som jag leder? 

Ljus och Kärlek till er alla

12 Dec 2013