Ska man - ska man inte???

Detta med att ta betalt som medium är där ganska många åsikter om. Ska jag vara ärlig så förstår jag inte det, varför ska inte ett medium få ta betalt för sin tid precis som alla andra yrken???? 

Visst - jag kan inte annat än hålla med om att där finns många oseriösa inom denna bransch - absolut - men det finns det inom andra branscher med.
Ta bygg tex - hur många blir inte lurade där, hur många använder sig inte utav svart arbetskraft där och sen får betala dubbelt upp för att någon annan får komma och fixa det????? 
När det gäller medium så tycker en del att det är fel att de ska ha betalt oavsett om det är vitt eller svart - de anser att det är lurendrejeri. 

Vilket jag då anser att det är att idiotförklara alla som har tron på de mediala bitarna. Det är upp till var och en vad man väljer att tro på eller inte, man behöver inte idiotförklara andra för de inte tycker samma som en själv. 

Enligt min åsikt så kan man inte plugga sig till att bli medium - enligt mig är det en medfödd gåva man har. Visst man kan inskaffa "bevis" genom certifikat och liknande på att man kan - men jag tror ändå inte att man kan plugga sig till det. Det gör kanske att det är svårare att veta om det är en person som kan sin sak eller om det är någon som bara försöker bluffa till sig pengar... För jag håller med - där finns många oseriösa. 

Men för de som kan sin sak - ja det gäller även de som inte kan - så tar det tid och energi för att ta kontakt med andra sidan för att få information. Det ser kanske inte så ut - men så är det, även om det går över lika fort så kan man uppleva många olika sinnesstämingar på kort tid - glädje, smärta, oro, ångest, sorg - det är ganska jobbigt, det tar ganska mycket av ens enerig. Visst går det över (oftast iaf) i samma stund sessionen avslutas, det är ändå energi som snurrat runt i ens kropp.
Man utsätts även för en risk - för hur skicklig man än är så finns där alltid en risk att man möter något  negativt som man sen behöver hjälp med att ta bort, den negativa energin kan komma från andevärlden men även från personen man pratar med. 

Har även läst att det är att livnära sig på dem som mår dåligt, det är en kommentar jag inte kan förstå. Visst finns där människor som mår dåligt som vänder sig till medium - men kan ett medium sin sak så märker man detta och ger mer ett uppeppande "talk" till denne person. 

Visst kan man anse att detta med mediumskap är en gåva man fått för att dela med sig - men innebär det att man ska göra det utan få ersättning??? 
När man gör en tolkning för en annan människa så tar det utav tiden med ens familj, vänner, arbete och andra saker. 
Det är inte så att man själv valt att ha denna gåva - visst, man väljer själv om man vill använda den och i vilken utsträckning - men ska man dela med sig till andra så måste man överleva med.

Tyvärr fungerar vårt samhälle så idag att man måste ha pengar - jag menar inte att pengar är allt - för det är det inte. 
Men man kan varken ha eller få hälsa, värme, mättnad eller något annat utan pengar - TYVÄRR. 

Ibland kan man få budskap eller information till sig om någon som absolut inte kan betala för sig, då anser jag att man gott kan ge detta budskap till personen oavsett. Naturligtvis under förutsättning att personen går med på att få budskapet - man ska aldrig lämna ett budskap till någon utan att de vill... 

Eftersom vi har en valfrihet här i Sverige där man själv kan välja om man vill kontakta ett medium eller inte så förstår jag inte varför denna diskussion kan finnas på så många olika ställen?!?!?!?!
Det gäller även denna diskussionen om alla olika telefonlinjer som finns - alla menar att de tar hutlöst betalt (vilket jag kan hålla med om - 19,80:-/min = 1188:-/tim) - men det är fortfarande upp till var och en om de vill ringa dem eller inte. 

Så varför denna smutskastning på människor som jobbar som medium, oavsett om de jobbar på en telefonlinje, vanlig telefon, mail eller "facetoface". Där finns en valfrihet som ger dig möjligheten att inte kontakta dem om du inte vill - det är inte så att något medium jagar dig och tvingar dig att betala. 
Visst finns där människor som mår dåligt som vänder sig till medium - men hittar de rätt där så kanske de får rätt hjälp.... 

Nä jag tycker att alla ska sluta med smutskastning på andra yrkesgrupper, andra människor, andras tro - skicka ljus och kärlek till allt och alla istället. 

Tänk vad underbart det hade varit om alla alltid skickar ljus och kärlek istället för hat och misstro... 

Ljus och kärlek till er alla // Dobelieve / Katty

 

 

 

8 Apr 2013