Tar tid...

Att hitta "rätta" i livet kan ta tid. Att hitta vägen så man mår bra tar tid, att nå sina mål tar tid...  Det mesta i livet tar tid - både på gott och ont. Samtidigt som man ofta tycker man har för lite tid. 

För att veta vad som är rätt och fel för en själv så behöver man ju stöta på både och, likaså när det gäller gott och ont... man behöver råka ut för några postiva och några negativa saker i livet för att kunna känna vad man själv mår bra och dåligt av - för att kunna göra rätt val framåt. 

Att göra de förändringar i livet man kan behöva göra för att må bra - tar tid. Först ska man vara ärlig mot sig själv och se vad det är man "gör" "fel" i livet - därefter ska man våga förändra dem. Vägen till att må bra är olika för oss alla - den tar olika lång tid och är varierande rak och krokig. 

Men jag är ganska övertygad om att steg ett är alltid att vara ärlig mot sig själv. Våga se sanningen om sig själv och sitt agerande samt våga se sanningen om människorna runt om en. Tyvärr så påverkar människorna runt om en ganska mycket - därför gäller det att man har rätt människor i skaran man umgås med, träffar och litar på. 

Att vara ärlig mot sig själv är inte så lätt som vissa tror - det innebär att erkänna alla sina fel och brister - och TRO MIG när jag säger att det har även DU. 
Jag träffar och pratar med enormt mycket människor och än så länge har jag inte varit i kontakt med någon som är felfri. Sen vad felfri är kan variera från person till person!! Men alla gör fel lite då och då - det är det som gör oss mänskliga... (jag vet att även djur gör fel *s*)

Att omge sig med rätt människor menar jag med att man ska ha personer som får en att må bra, som ger positiv energi, som uppmuntrar och peppar en och inte pratar skit om en så fort man vänder ryggen till. Människor som vågar säga vad de tycker och tänker UTAN att vara elaka, som är ärliga mot en även om det är jobbiga saker att höra. 

Men det kan ta tid att hitta den typ av umgänge, då det tar tid att bygga en relation, tar tid att våga lita på någon eller att få någon att lita på dig. 

Men man kan ändå ganska snabbt avgöra om personen verkar bra, ärlig och lugn, eller om det är en person som hittar på saker, pratar massa skit och stressar sönder dig. Det man kan vara ganska säker på är att om du möter en person som pratar skit om andra så pratar denne person ganska säkert skit om dig till andra med. 

Trots det är en tuff och jobbig resa att göra de förändringar man behöver göra i sitt liv för att må bra, för att finna inre lugn och ro - så kan jag med ganska stor säkerhet säga att det är värt varenda steg. Men man ska vara medveten om att det är en tuff resa, det är inte så lätt som man kanske tror. Det kan innebära att man behöver ta avstånd ifrån vissa människor, det kan innebära att man behöver flytta men framför allt vara ärlig mot sig själv.

Att titta på sig själv inifrån och ut... är jag den jag vill vara, agerar jag mot andra människor, djur eller levande ting så som jag vill agera, ställer jag upp för dem jag vill, säger jag nej när jag känner att jag inte orkar... om man inte uppfyller sina egna krav på hur man vill vara så är det nog där man ska börja... 

Väljer man att göra denna resa så ska man tänka på att inte ha massa andra projekt på gång, risken att misslyckas är stor då. Risken att man lägger energin på de andra projekten så fort det blir lite jobbigt - för det är det enda som är säkert - att vara ärlig mot sig själv, att hitta vägen till att må bra är en riktigt tuff och jobbig resa - även om det är värt det, så är det inget ovanligt att man tvivlar flera gånger under resans gång. 

Men jag är helt säker på att även du kan lyckas om du vill må bra... bara att ta steg ett, när, var och hur är det bara du som kan avgöra...  

Jag önskar alla lycka till som vågar ta steget!

                                         

19 Mar 2018